Koffie met honing - Reisverslag uit Skibbereen, Ierland van nellekie - WaarBenJij.nu Koffie met honing - Reisverslag uit Skibbereen, Ierland van nellekie - WaarBenJij.nu

Koffie met honing

Blijf op de hoogte en volg

23 Juli 2006 | Ierland, Skibbereen

Yo!
Mijn laatste bericht vanuit Skibbereen, morgenochtend vroeg vertrek ik richting Ennis. Als alle adressen waar ik naar toe ga zo geweldig zijn als deze hier dan dan komt het helemaal goed.
Vandaag heb ik een vrije dag en ik kom net terug van een wandeling langs het strand met Lynne. Lynne is een super leuke vrouw die in een zelfgebouwd hutje verderop woont. Ze heeft me wat eetbare zee planten laten zien, als zeesla en sea beat (iets spinazie-achtig) en een of ander citroen ruikende plant die niet in mijn plantenboek voorkomt, waarschijnlijk zeldzaam dus. We hebben ons ingesmeerd met de creme-achtige substantie uit seaweed, want daar krijg je zachte huid van, het werkt echt :).
Ik heb vandaag koffie met honing uitgeprobeerd, dat drinkt iedereen hier, en dat is echt een goede combinatie. Er is nog steeds een honingoverschot. Het druipt nu zelfs vanuit het dak door de slaapkamer door het plafond de keuken in. En als boterhambeleg hoef je enkel je boterham tegen de muur aan te drukken En je hebt een lekkere boterham met honing ;).
Gisteren was er een groot feest ter ere van de verjaardagen van Paul en Andy. Het was leuk om met de voorbereidingen mee te helpen (20 kilo aardappels schillen, enorme salades bouwen etc). Ik heb mijn ogen uitgekeken 's avonds. Wat een aparte mensen bestaan er toch. Zo sprak ik een man die in boomhut woont en een vrouw die in een soort hobbit hol woont met aardbeiplanten op dr dak. Verder was er een vrouw die nogal agressief werd van alcohol. IK was met haar vriend aan het praten, en op een gegeven moment vraagt hij wat aan haar, als antwoord gooit ze haar glas drinken naar hem. Ze kon alleen niet mikken dus kreeg ik de lading over mij heen. Het volgende glas drinken ging wel over hem heen wat tot een echtelijke ruzie leidde. Toen ben ik maar weggegaan.
Ok dit was het voor deze keer. Ik hoop dat ik bij mijn volgend adres ook een pc met internet heb, maard aar ga ik maar niet vanuit dna kan het altijd meevallen.
gr Nelleke

• 23 Juli 2006 - 16:53

Peter En Dinie:

Het klink allemal wat spannend. Maar je bent aan het genieten en dat was de bedoeling.
    groetjes

• 24 Juli 2006 - 10:59

Moni:

Hee Nelleke,
    Klinkt super daar! Lijkt me echt geweldig om zo een tijdje te leven! En hobbits en bosjesmannen leren kennen ;) Veel plezier! x

• 24 Juli 2006 - 12:18

Janine:

jo nellekie!!!!
    klinkt echt heel grappig (en beetje gevaarklijk...). aardbeienmensen en bijbehorenden, lache!
    veel plezier bij je volgende adres!

• 24 Juli 2006 - 12:18

Janine:

ps: er bestaat niet zoiets al teveel honing ;)

• 24 Juli 2006 - 14:08

Nouk:

Heej Nellekie,

Goed bezig daar, nog niet genoeg van de honing?!
    Veel plezier bij je volgende adres!!

Liefs!

• 25 Juli 2006 - 07:01

Sas:

doe mij ook maar zo'n ierse boterham met honing :) veel plezier bij je volgende adres en laat snel iets van je horen!!

• 25 Juli 2006 - 16:07

Karla:

Yo Nelleke!
    Supergaaf als ik dat zo allemaal lees. Gewoon hup al die honing in potjes doen en hier verkopen op de markt. Goede handel:) En wat betreft alle mensen die je ontmoet..het klinkt echt leuk wat je allemaal doet en tussen alle weirdo`s die je in alcohol drenken zitten ook een heleboel leuke mensen (plus bier is toch ook goed voor je haar:))
    Nog heel erg veel plezier!
    (Ik ben trouwens ook weer van mijn huisdieren af als je begrijpt wat ik bedoel:))

• 01 Augustus 2006 - 09:38

Gerard:

Nelleke, even wat reaktie op je kustplanten:
    Sea-beet is waarschijnlijk Beta vulgaris ssp maritima een vaak wat rood aangelopen plant waarvan de bloeiwijzen wel wat op Brave Hendrik lijken. De ssort is de wilde voorloper van onze (rode)bieten. Die citroenplant is niet de aromatische Artemisia maritima die ook wel een wat citroen-achtige geur heeft? Ken je nog meer kenmerken van de plant? Vindt het wel leuk om op afstand wat mee te speuren. Groetjens.